ورزش و ترمیم زخم ها با یکدیگر ارتباط مستقیمی دارند. حفظ یک سبک زندگی فعال برای سلامتی انسان بسیار مهم است. این امر در مورد بیمارانی که از زخم برخوردار هستند یا در بیمارستان ها بستری شده اند بسیار موثر است. فعالیت قوی سلامت روان را بهبود می بخشد.
خطر ابتلا به عفونت با ورزش کاهش می یابد همچنین به تسریع بهبود زخم نیز کمک می کند. با این وجود فعالیت بدنی ممکن است برای بیماران دارای زخم چالش برانگیز باشد. گذشته از فواید طولانی مدت ورزش برای سلامت قلب، سلامت روان و طول عمر را نیز برای انسان فراهم می کند.
فعالیت بدنی قطعا باعث بهبود سریع زخم، کاهش آسیب اکسیداتیو و ارتقا یک سبک زندگی سالم می شود. این فعالیت زخم انسان را بهبود می بخشد. شک نکنید فعالیت بدنی هزینه های درمان را کاهش می دهد. پیشرفت های فناوری مربوط به چند نسل اخیر در زندگی روزمره انسان ها بسیاری از کارها را ساده کرده است.
سبک زندگی سریع تری با فعالیت های بدنی تجربه کنید. همان اندازه که شیوع بیماری های مرتبط با زخم های مزمن در حال افزایش است، مراقبت های پزشکی نیز به همان اندازه روند صعودی دارد. ورزش برای ترمیم زخم ها بسیار مفید است.
جالب است بدانید که ورزش جریان خون را تنظیم می کند. اگر می خواهید در رابطه با ارتباط ورزش و زخم اطلاعاتی را کسب کنید، این مقاله را با دقت مطالعه کنید. قطعا به نتیجه ایده آلی خواهید رسید.
ورزش و ترمیم زخم ها چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟
شواهد نشان می دهد که فعالیت بدنی که شامل تمرینات ورزشی منظم و تکراری باشد از بروز بیماری های وابسته به سن می کاهد. عدم ورزش و فعالیت بدنی اختلالاتی را در روند بهبود زخم ایجاد خواهد کرد. بنابراین ورزش و زخم رابطه مستقیمی با یکدیگر دارند.
در ادامه چند نمونه از فواید ورزش در بهبود زخم را برای شما شرح خواهیم داد.
ورزش از سلامت روان سود زیادی می برد
شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهد ورزش و سایر فعالیت های بدنی باعث سلامت روان می شود. اثرات افسردگی را کاهش می دهد همچنین در شادی روان افراد نیز نقش مهمی ایفا می کند. ورزش و فعالیت بدنی برای کسانی که اقامت طولانی مدت در بیمارستان داشته اند یا در یک مرکز تحت مراقبت طولانی مدت هستند بسیار مهم و ضروری است. زیرا این افراد در معرض خطر بیشتری در مورد مشکلات بهداشت روان هستند.
ورزش باعث کاهش التهاب می شود
ورزش و ترمیم زخم ها مسئله بسیار مهمی است که باید بدان توجه شود. التهاب یکی از دلایل عمده تاخیر در بهبودی زخم است. تحقیقات ثابت کرده است که زخم هایی که سطح التهاب کمی دارند بسیار سریع تر و کامل تر بهبود می یابند.
شواهد نشان می دهد که ورزش و سایر فعالیت های بدنی باعث کاهش سطح مارکرهای التهابی در خون خواهد شد. بنابراین به کاهش سطح التهاب و بهبود سریع زخم کمک می کند.
ورزش آسیب اکسیداتیو را کاهش می دهد
بررسی ها نشان داده است که ورزش و سایر فعالیت های بدنی از آسیب رادیکال های آزاد جلوگیری خواهد کرد، در نتیجه در بهبود سریع زخم بسیار موثر خواهد بود. این امر علی الخصوص برای افراد مسن و بیماران دیابتی که ممکن است دارای افزایش سطح رادیکال های آزاد باشند بسیار مهم است.
چگونه ورزش به ترمیم زخم کمک می کند؟
بر اساس دانش پزشکی هرچه سریع تر جراحت و زخم بهبود یابد، احتمال بروز عفونت زخم بسیار کمتر است. انجام کارهای بدنی هر روز فعالیت های ایمنی بدن انسان را از طریق روش های مختلف تحریک می کند. بر اساس مجله انجمن نفرولوژی آمریکا، ثابت شده است که ورزش باعث تقویت عملکرد ایمنی بدن انسان و ایجاد اثرات ضد التهابی در بدن خواهد شد.
مطالعات و بررسی های مختلفی برای کمک به تقویت این همبستگی انجام شده است. محققان کشف کردند که چگونه ورزش قادر است مراحل بهبود زخم را تسریع کند و باعث ترمیم آن شود. همچنین به رابطه مستقیم ورزش و ترمیم زخم ها پی برده اند.
بنابراین ثابت شده است که فعالیت بدنی باعث افزایش سطح کورتیزول می شود. هورمونی که اغلب از طریق استرس تولید می شود و به دلیل ارتباط آن با کاهش عملکرد سیستم ایمنی و افزایش علائم افسردگی، دشمن سلامتی محسوب می شود.
مطالعات قبلی نیز نشان داده است که ورزش در کاهش تولید کورتیزول نقش مفیدی دارد. محققان مطالعه دیگری را برای پی بردن به نقش ورزش در کاهش فعالیت التهابی با بافت آسیب دیده پوست بررسی کرده اند. دانشمندان با تجزیه و تحلیل چگونگی فعالیت بدنی متوسط در طول روند بهبود زخم با تسریع جریان خون که باعث فعالیت سلول های ایمنی می شود و در عین حال پاسخ های التهابی را کاهش می دهد، رابطه ورزش و ترمیم زخم را آزمایش کرده اند. محققان بر این باور هستند که ورزش باعث کاهش هیپوکسی در زخم می شود، این زمانی است که بدن انسان شرایط کم اکسیژن را تجربه و مراحل ترمیم را کندتر می کند. حال متوجه شده اید که ورزش و ترمیم زخم ها چقدر به یکدیگر نزدیک هستند؟
کدام تمرینات و ورزش ها برای بهبود زخم مناسب هستند؟
هنگام انجام ورزش، باید زخم خود را با تمریناتی که انجام می دهید تطبیق دهید. برای مثال اگر مچ پای شما زخم شده است، دویدن راه حل مناسبی برای شما نیست. هنگامی که از ناحیه پا ضربه دیده اید، تمرینات کم ضربه همانند شنا و دوچرخه سواری بهترین فعالیت برای شما محسوب می شوند.
زیرا هنوز فعالیت قلبی عروقی وجود دارد و حداقل فشار روی زخم وارد می شود. قایقرانی منبع عالی فعالیت بدنی است که باعث ایجاد استقامت و تحریک جریان خون در هنگام برخورد با پا یا زانوی آسیب دیده می شود. صرف حداقل 30 دقیقه ورزش در روز به مدت سه تا پنج روز احتمال دارد که به میزان قابل توجهی مراقبت از زخم شما را افزایش دهد و باعث شود که در کمترین زمان دوباره به حالت قبل برگردید.
ورزش به تسریع درمان زخم در بزرگسالان کمک می کند
توانایی بدن در بهبود زخم های پوستی به طور طبیعی با افزایش سن کندتر می شود، اما یک مطالعه جدید که در افراد مسن انجام گرفته است، نشان می دهد که ورزش منظم ممکن است روند بهبود زخم را تا 25 درصد تسریع کند که رقمی بسیار فوق العاده است.
محققان به این نتیجه رسیده اند که هرچه زخم سریع تر بهبود یابد، احتمال آلوده شدن آن کمتر است.
آیا ورزش باعث بهبودی زخم ها می شود؟
ورزش و ترمیم زخم ها را تا چه حد به یکدیگر نزدیک می دانید؟ اکثر زخم های بستر هنگامی که فرد شروع به راه رفتن می کند، بهبود می یابند. با افزایش عروق، زخم ها نیز درمان می شوند. ورزش نوعی فعالیت بدنی برای تقویت گروهی از عضلات یا بهبود جریان خون به حساب می آید.
یوگا یکی از بهترین روش ها است که به سازماندهی انرژی انسان و در نتیجه بهبود زخم کمک می کند. بنابراین ورزش بخشی اساسی برای کمک به ترمیم زخم به شمار می رود.
در نتیجه…
در این مقاله در مورد فواید ورزش کردن در بهبود زخم ها صحبت کردیم و این نکته را متوجه شدیم که ورزش و ترمیم زخم ها از یکدیگر جدا نیستند. فعال نگه داشتن بیمارانی که دارای زخم هستند ممکن است چالش برانگیز باشد، اما کاری نشدنی به حساب نمی آید. با صحبت با بیماران در مورد توانایی های آن ها و انتخاب پانسمان های پزشکی با چسب های مناسب و همچنین فعالیت های بدنی، متخصصان مراقبت های بهداشتی این امکان را دارند که به بیماران خود در حفظ زندگی فعال و بهبود سریع آنها کمک کنند.
Source: www.researchgate.net, www.woundsource.com, www.sciencedaily.com
دیدگاهتان را بنویسید