انرژی بالا و وجود حس کنجکاوی در حیوانات خانگی، اگرچه برای ما لذت بخش است، باعث ایجاد آسیب و زخم های ناخواسته در آنها می شود. با توجه به سبک زندگی و شکل فعالیت حیوانات خانگی، احتمال آسیب دیدگی در آنها زیاد است. از مباحث قابل توجه در نگهداری حیوانات خانگی این است که اطلاعاتی از درمان انواع زخم ها در حیوانات خانگی داشته باشید. در برخی مواقع این زخم ها قابلیت درمان در خانه را دارند و گاهی مراجعه به دامپزشک ضروری است.
همیشه در درمان انواع زخم ها در حیوانات خانگی این پرسش مطرح می شود که آنها در منزل قابل درمان هستند یا نیاز به مراجعه به پزشک است؟ بر اساس تحقیقات انجام شده در یکی از شرکت بیمه انگلستان (More Than) حدود 1/3 افراد حیوانات خانگی خود را در منزل درمان می کنند. این افراد ۵ تا ۶ بار در سال این کار را انجام می دهند.
اگر علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با درمان انواع زخم ها در حیوانات خانگی و روش درمان آن ها در منزل هستید، با ما در ادامه مطالب همراه باشید.
درمان انواع زخم ها در حیوانات خانگی؛ چند نکته بسیار مهم
گاهی تصمیم می گیریم قبل از مراجعه به پزشک و در منزل به درمان انواع زخم ها در حیوانات خانگی بپردازیم. بهتر است طی این فرایند درمانی در منزل نکات فوق را در نظر داشته باشیم:
- قبل از دادن هر دارویی به حیوان خانگی خود با دامپزشک تماس بگیرید و در مورد میزان خطر و انتخاب دوز صحیح با وی مشورت کنید؛
- داروهای انسانی برای انسان هستند؛ در مورد استفاده از آنها برای حیوانات با احتیاط رفتار کنید؛
- طبق نظر برخی از محققین از پراکسید هیدروژن روی بافت های زنده استفاده نکنید؛
- با توجه به وجود درد، احتمال حمله و گازگرفتگی از طرف حیوان آسیب دیده وجود دارد؛ حتی اگر از قبل چنین سابقه ای از حیوان ندیده باشید. قبل از بررسی زخم از تحت کنترل بودن حیوان اطمینان حاصل کنید.
چرا باید حیوان خانگی را نزد دامپزشک ببریم؟
درمان انواع زخم ها در حیوانات خانگی گاهی مشکل ساز می شود و باید به دامپزشک مراجعه کرد. برخی دلایل مراجعه به دامپزشک عبارت است از:
- اگر سگ، گربه یا هر حیوان خانگی دیگر با حیوان وحشی دیگری درگیر شده است، در این حالت ممکن است دندان های حیوان وحشی، باکتری هایی را به عمق بافت های حیوان خانگی شما وارد کرده و به آنتی بیوتیک نیاز باشد؛
- حیوان شما ممکن است در معرض خطر هاری باشد. بنابراین به داروی ضد هاری نیاز دارد؛
- زخم های خارجی معمولا ساده به نظر میرسند؛ اما همین زخم ها ممکن است با تروما یا ضربه به ماهیچه ها و دیگر بافت ها یا خونریزی های داخلی همراه باشند.
در ادامه به شرح این موارد پرداخته شده است. در درمان انواع زخم ها در حیوانات خانگی، باید به عامل زخم و اندازه آن توجه کرد. قبلا شرح داده شد که برای درمان زخم هایی که عامل آن مشخص نیست و نیز زخم های بزرگ روی شکم یا سینه باید حیوان را نزد دامپزشک ببریم.
درمان زخم هایی با منشا ناشناخته!
نکته قابل توجه در درمان انواع زخم ها در حیوانات خانگی این است که در مواجهه با هرگونه زخم که منشا آن برای شما ناشناخته است، باید حیوان خانگی را نزد دامپزشک برد. هرگونه زخم و جراحت سطحی، با وجود کوچک و جزئی به نظر رسیدن، ممکن است خطرساز باشد.
گاهی ممکن است این زخم ها ناشی از گازگرفتگی باشد و خطر بیماری های باکتریایی و هاری وجود داشته باشد یا یک جسم خارجی به درون بافت حیوان فرورفته باشد که برای شما قابل مشاهده نیست؛ اما خارج نکردن به موقع باعث کزار و عفونت های موضعی شود.
درمان زخم هایی با اندازه بزرگ
در درمان زخم های بسیار بزرگ که آلوده شده اند و دارای لبه های دندانه دار هستند، مراجعه به دامپزشک ضروری است. درست تمیز کردن زخم ها در خانه، به طوری که زخم را دچار آسیب و خونریزی بیشتر نکنیم، بسیار مشکل است! به ویژه اینکه زخم هایی که ما روی قسمت های مختلف بدن از قبیل سینه و شکم می بینیم، شدیدتر از آن است که دیده می شود.
درمان زخم های کوچک در خانه
نکته قابل توجه در درمان انواع زخم ها در حیوانات خانگی این است که برخی زخم های کوچک، سطحی و با لبه های صاف و تمیز روی قسمت های مختلف بدن و نیز زخم های روی صورت، اگر با فاصله از چشم باشند، این امکان را دارند که در منزل درمان شوند.
برای درمان زخم های سطحی درخانه ابتدا با پارچه گرم و مرطوب زخم را تمیز کنید و سپس لایه ای نازک از پماد آنتی بیوتیک سه گانه روی آن قرار دهید.
برای جلوگیری از لیس زدن زخم توسط خود حیوان یا آسیب های دیگر از کلارElizabethan استفاده کنید. هنگام بانداژ زخم بسیار دقت کنید که از آسیب های احتمالی جلوگیری شود. برای بانداژ زخم تمیز شده، ابتدا لایه مربعی پانسمان استریل روی زخم قرار داده، روی این لایه دو تا سه لایه گاز استریل نخی قرار دهید و درنهایت با چند لایه باند ببندید.
باندپیجی بسیار تنگ باعث کاهش شدت جریان خون و کندی روند بهبودی زخم می شود. همچنین برای اینکه اکسیژن کافی به زخم برسد، هر ۱۲ تا ۲۴ ساعت، باند روی زخم را عوض کنید. در صورتی که پس از ۷۲ ساعت روند بهبودی در زخم مشاهده شد، باند را باز کنید. چنانچه زخم با قرمزی و تورم حاد، ترشحات زیاد و بوی بد همراه باشد، باید به دامپزشک مراجعه کنید.
نکات مهم در شستشوی زخم ها در خانه
زمانی که در منزل به درمان انواع زخم ها در حیوانات خانگی اقدام می کنیم، باید در شستشو و تمیز کردن زخم ها موارد زیر را در نظر داشته باشیم:
- نباید بیش از یک بار از پراکسید هیدروژن برای شستن زخم ها استفاده کرد؛ پراکسید هیدروژن برای بافت بسیار تحریک کننده است و استفاده مکرر از آن مانع بهبودی زخم می شود؛
- از الکل نیز روی زخم ها استفاده نکنید؛ الکل به دلیل سوزش ناگهانی که ایجاد می کند، سبب پرخاشگر شدن حیوان می شود؛ حتی اگر حیوان آرامی باشد.
با رعایت این نکات این توانایی را دارید که درمان انواع زخم ها در حیوانات خانگی خود را به راحتی و با سرعت بالایی انجام دهید. از طرفی از سلامت حیوان خانگی خود نیز اطمینان خواهید داشت.
نتیجه گیری
برای درمان انواع زخم ها در حیوانات خانگی، ضروری است که هرچه سریعتر اقدام شود. برای زخم هایی که عامل مشخصی ندارند و نیز زخم هایی با اندازه بزرگ در سینه و شکم لازم است به دامپزشک مراجعه شود؛ اما در مورد زخم های سطحی در صورت (به شرطی که دور از چشم باشند) و سایر قسمت های بدن، امکان اقدامات خانگی برای درمان زخم وجود دارد.در شستشو و تمیز کردن زخم، از الکل استفاده نکنید و تنها مجاز هستید در شستشوی اولیه زخم ها یک بار پراکسید هیدروژن را به کار ببرید.
Source: www.petful.com, www.whole-dog-journal.com
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.